Пици

Пица с кренвирши

Публикувано от Ani -

В намаслена тава се разстила тестото. Намазва се с доматено пюре и се поръсва с подправките. Върху него се редят нарязаните на колелца кренвирши, краставички, настъргана моцарела и гъби. Отгоре се поръсва се с настъргания кашкавал . Пече се в предварително загряна фурна на 200 градуса, около 20 минути.

Пица със сирена

Публикувано от stupid -

Тесто Предварително се разтворя солта, захарта и маята, разтворена в 1 чаена чаша затоплено мляко (но не горещо). Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което се разбъркват яйцето, киселото мляко, с предварително разтворената маята, разтворена в 1 чаена чаша мляко. Омесва се средно меко тесто, което го намазваме с олио и се оставя да втаса около 30 минути. Тестото се разстила на тънък блат. След това смесваме доматения сос, зехтина и ригана и с поучената смес се намазва разточеното тесто. Отгоре се разпределят синьото сирене, бяло саламурено сирене и пушенето сирене.

Пица с бекон

Публикувано от stupid -

Тесто Предварително се разтворя солта, захарта и маята, разтворена в 1 чаена чаша затоплено мляко (но не горещо). Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което се разбъркват яйцето, киселото мляко, с предварително разтворената маята, разтворена в 1 чаена чаша мляко. Омесва се средно меко тесто, което го намазваме с олио и се оставя да втаса около 30 минути. Тестото се разстила на тънък блат. След това смесваме доматения сос, зехтина и ригана и с поучената смес се намазва разточеното тесто. Нареждат се бекона, гъбите и пушенето сирене .