Свински пържоли със сметана, гъби и топено сирене

Публикувано от stupid -
Необходими продукти

700 г свински пържоли 400 г гъби 200 мл сметана опаковка топено сирене 60 г масло сол, черен пипер

Начин на приготвяне

Измиват се свинските пържоли, нарязват се и леко се начукват с дървено чукче. Овкусяват се с черния пипер и солта на вкус. След това се намазва тенджера от йенско стъкло с масло и в нея се нареждат свинските пържоли, а отгоре се реди топеното сирене, измитите и нарязани гъби. След като свършим повтаряме отново (пържоли, а отгоре се реди топеното сирене, ...). Отгоре заливаме със сметаната, ако се използва заквасена сметана се добавя накрая на всеки ред. Съдът се захлупва и се пече на умерена фурна около 1 ч. и 30 мин. Накрая се отваря капака да се запече за 10-тина минути. Сервира се топло.

Основни ястия

Comments

Публикувано от Анонимен (непроверено) - Пет., 21/07/2017 - 21:17

Permalink

Какво означава умерена фурна, 180, 200, 220 ? Пишете рецепта, дето после ще я ползват може би стотици и ви мързи за 5 секунди да напишете едни градуси за начинаещите .. баси мързела братче, нямам думи..

Публикувано от Анонимен (непроверено) - Нед., 23/07/2017 - 13:46

Permalink

Това зависи и от максималната температура, на която може да се загрее фурната. Обикновено под умерена фурна се разбира фурна, която е загрята на 180, но е възможно да варира между 160 и 180 градуса в зависимост от фурната.

Когато фурната е с вентилатор, умерените градуси се променят, защото въздухът се нагорещява повече. При вентилатор умерената е до 170 градуса.

Коментар